MicroStrategy CEO: Crypto-regulering zal geld naar Bitcoin duwen

MicroStrategy CEO Michael Saylor duwde terug op opmerkingen van Janet Yellen met betrekking tot illegale crypto activiteit.

-Saylor zei dat meer regulerend toezicht op crypto-activa bullish zou blijken voor bitcoin.

MicroStrategy mede-oprichter en chief executive officer (CEO) Michael Saylors zegt dat toegenomen regelgeving voor cryptocurrency een stormloop van investeringen in bitcoin zal veroorzaken.

In een recent interview met Salt Talks reageerde Saylor op opmerkingen van Janet Yellen, de voorgedragen minister van Financiën van president Joe Biden, die zijn bezorgdheid uitsprak over illegaal gebruik van cryptocurrency.

Saylor noemde de toegenomen controle positief voor crypto-activa, en zei dat nieuwe regels investeringen in bitcoin zouden versnellen.

Hij zei,

„In de mate dat we gereguleerde entiteiten hebben die in Bitcoin Billionaire handelen denk ik dat het de stormloop van institutioneel geld naar Bitcoin alleen maar zal versnellen.“

De MicroStrategy CEO zei dat de meeste investeerders al Bitcoin kopen via gereguleerde beurzen, die moeten voldoen aan strenge Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) wetten.

Saylor noemde de toegenomen regulering een indicatie van de mainstream aantrekkingskracht van bitcoin, waarbij overheden nu gedwongen worden om de vraag van beleggers bij te benen. Hij zei dat druk van overheden gunstig zou zijn voor bitcoin.

Hij vervolgde,

Ik denk niet dat het wereldschokkend is. Ik denk niet dat het negatief zal zijn voor de industrie. Ik denk zelfs dat het tegenovergestelde het geval is […] Ik denk niet dat Bitcoin ongereguleerd moet zijn om succesvol te zijn. Ik denk dat Bitcoin gewoon beter moet zijn dan goud om succesvol te zijn.

Vroege Ethereum-investeerder bereikt financiële onafhankelijkheid na verkoop van al zijn ETH

Een vroege Ethereum-investeerder heeft onthuld dat hij nu financieel onafhankelijk is geworden na de verkoop van al zijn ETH, waarbij de prijs van de cryptocurrency op het moment van de pers boven de $ 1.200 lag.

Op Reddit onthulde een gebruiker die FollowMe22 heet in een thread dat hij deze week al zijn overgebleven cryptocurrency had verkocht, nadat hij was begonnen met het opkopen van ETH toen de cryptocurrency in 2016 iets boven de $2 werd verhandeld.

De gebruiker beweerde dat hij „de boot had gemist“ op bitcoin, en beschreef het gebruik van zijn belastingaangiften in 2016 om ETH te kopen, en „een paar honderd“ te investeren in de crypto wanneer hij in staat was om te doen. Om geld te sparen om te investeren, kocht de redditor geen auto en gebruikte hij zijn fiets om naar zijn werk te pendelen.

De gebruiker voegde eraan toe:

Verkocht een groot stuk tijdens de vorige bull run in 2017, en verkocht het resterende in meerdere verkopen deze januari. Gemiddeld ongeveer een 150x op mijn kostenbasis over alle verkopen. Allemaal langetermijnmeerwaarden. Nu ben ik 27 en financieel onafhankelijk. Ik ga dit jaar een huis kopen voor mijn ouders.

Zoals CoinTelegraph meldt, slaagde een andere gebruiker erin om FollowMe22’s eerste post op te graven die de cryptocurrency-ruimte betrad, waar ze beschreven dat ze „ongeveer 250 ETH wilden kopen“ terwijl ze nog nieuw waren in de cryptocurrency-wereld en „niet erg technisch onderlegd“.

Op dat moment vroeg de gebruiker zich af of er een aanzienlijk risico was op het houden van zijn holdings op de cryptocurrency-uitwisseling waar hij de fondsen verwierf. Na het wegnemen van zijn twijfels, heeft FollowMe22 schijnbaar toch geïnvesteerd en wist hij zijn fondsen vast te houden.

De prijs van Ethereum heeft tot nu toe twee keer de grens van $ 1.400 overschreden: eenmaal in het begin van 2018 en eerder deze maand. Sommige analisten geloven echter dat het nog veel hoger kan gaan. Fundstrat strateeg David Grider heeft onthuld dat hij gelooft dat de prijs van Ethereum naar $10.500 zou kunnen gaan.

Voormalig Goldman Sachs executive Raoul Pal heeft onthuld dat hij gelooft dat de prijs van ETH, de op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, naar $20.000 kan gaan „deze cyclus,“ gebaseerd op de Wet van Metcalfe.