Historie fra markeder Første flytter: Hvorfor Fed bekymrer sig om fjernarbejde – og hvad det betyder for Bitcoin

Bitcoin Era var lavere efter at have steget næsten $ 600 torsdag for at klatre over $ 16.000 for første gang i næsten tre år.

„Investorer skal planlægge såvel volatilitet som prisforbedring,“ skrev blockchain-analysefirmaet Chainalysis i et nyhedsbrev.

På traditionelle markeder svingede de europæiske aktier, og amerikanske aktiefutures pegede mod en højere åbenhed, da investorer afvejede udsigterne til en ny stimuluspakke mod rekordkoronavirus tilfælde. Guld styrket 0,1% til $ 1.879 en ounce.

Markedet bevæger sig

Federal Reserve formand Jerome Powell har holdt fast ved sine talepunkter for nylig. Det går sådan her:

  • Hvad økonomien har brug for lige nu, er at amerikanske lovgivere vedtager en finanspolitisk stimuleringspakke, fordi de tilsyneladende kan gå direkte til mennesker og virksomheder, der har mest brug for det. (I stedet for at skulle pumpe det ind på de finansielle markeder, hvor det skal filtrere gennem banksystemet og pengemarkederne, før det kan komme til lommebøger.)
  • Stien til økonomien afhænger af stien til coronaviruspandemien. (Investorer synes at være enige, baseret på gårsdagens handling på det amerikanske aktiemarked.)
  • Dette års økonomiske sammentrækning skyldtes ikke overdreven risiko, men blot pandemien og relaterede effekter, såsom nedlukninger. (Selvom analytikere i adskillige år havde advaret om at ballonere føderale budgetunderskud og en hurtig og farlig ophobning af virksomhedernes gæld.)
  • Bankerne er stærkere, end de var i finanskrisen i 2008. (Dette ignorerer spørgsmålet om, hvorvidt de stadig ville være stærke, hvis Fed ikke havde pumpet $ 3 billioner ind i det finansielle system i år, en stigning på ca. 75% i den samlede mængde penge skabt siden det tidlige 20. århundrede, mens den amerikanske regering bød virksomheder og husstande med yderligere $ 2 billioner i nødhjælp. Plus det faktum, at Fed-embedsmænd har lovet at gøre alt, hvad der kræves for at holde markederne i funktion og økonomien komme sig, hvilket tilskynder husstande og virksomheder til at oversvømme banker med indskud på trods af historisk lave renter.
  • Amerikanske myndigheder bør ikke skynde sig at skynde sig ud med en digital dollar, fordi det er vigtigt at gå langsomt og omhyggeligt for at bevare greenbacks status som den globale reservevaluta. (Selvom Kinas centralbank allerede er i forsøg med en digital valuta, og den europæiske centralbanks præsident Christine Lagarde siger, at hun måske er ivrig efter at få processen i gang, fordi det vil tage to til fire år indtil lanceringen.)

De er alle nøgletemaer, som kryptovalutahandlere følger, fordi et stigende antal investorer siger, at omfattende pengeudskrivning kan styrke bitcoins brug som en afdækning mod inflation.