De optiemarkt voorspelt dat de kans dat Bitcoin in 2020 een recordhoogte bereikt, 4% is.

De meerjarige consolidatiefase van Bitcoin vernauwt zich, omdat de cryptokaart nu tussen $9.100 en $9.200 handelt.

De ongelooflijk lage volatiliteit die hierdoor is ontstaan, is in de loop van de geschiedenis slechts een handvol keren gezien en suggereert dat er een grote beweging in het verschiet ligt.

Dit gezegd zijnde, lijkt een belangrijk fragment van de Crypto Cash markt niet te denken dat deze volgende grote beweging genoeg zal zijn om de volgende parabolische opleving op gang te brengen.

Volgens de gegevens heeft de optiemarkt van Bitcoin slechts een kans van vier procent dat de Bitcoin tegen het einde van het jaar de hoogtepunten van $20.000 zal bereiken.

De optiemarkt plaatst een lage kans op het bereiken van de recordhoogtepunten van Bitcoin in 2020.

Bitcoin verhandelt momenteel meer dan vijftig procent minder dan de eerder vastgestelde hoogtepunten van ongeveer 20.000 dollar.

Dit getal werd eind 2017 bereikt tijdens de piek van de crypto-markt, en het dichtst dat de benchmark-crypto deze hoogtepunten opnieuw heeft bereikt was afgelopen zomer, toen de prijs omhoog schoot naar $13.800.

Er zijn significante debatten onder investeerders over wat een stijging terug naar deze hoogtepunten zou kunnen katalyseren.

Voorheen vermoedden beleggers dat institutionele betrokkenheid zou helpen om een rugwind te creëren, maar deze entiteiten zijn meer betrokken geraakt bij de markten zonder tastbare impact op de macrotrend van BTC.

Door het gebrek aan duidelijkheid over wat Bitcoin de komende maanden parabolisch zou kunnen stimuleren, is de optiemarkt alleen maar bezig met de prijsstelling van een kans van vier procent dat BTC dit jaar $20.000 zou kunnen winnen.

Crypto data aggregator Unfolded sprak hierover in een recente tweet terwijl hij verwees naar gegevens van het analytisch platform Skew.

„Bitcoin raakt ATH tegen het einde van het jaar – 4%.“

Waarom Bloomberg analisten het niet eens zijn met de optiemarkt…

In hun crypto-marktonderzoeksrapport van juni verklaarden de analisten van Bloomberg dat de geschiedenis laat zien dat BTC zich tegen het einde van het jaar zou kunnen verenigen in de richting van 20.000 dollar.

Ze merken op dat BTC nauw aansluit bij de post-halvende prijsactie in 2016, die een lange consolidatieperiode met zich meebracht, gevolgd door een parabolische stijging op het einde van het jaar.

„Bitcoin weerspiegelt de terugkeer naar de vorige piek in 2016. Dat was de laatste keer dat het aanbod werd gehalveerd, en het derde jaar na een significante piek… Bitcoin zal dit jaar de recordhoogte van ongeveer $20.000 benaderen, als het de trend van 2016 volgt“.

Om dit te laten gebeuren, zal het een massale instroom van kapitaal uit meerdere bronnen nodig hebben – waarschijnlijk zowel particuliere als institutionele beleggers.