AML Bitcoin-promotører smalt av med svindel og gebyrer for hvitvasking av penger

Department of Justice (DOJ) har truffet et annet tall i cryptocurrency-bransjen med anklager om hvitvasking av penger. Denne uken publiserte DOJ et dokument til USAs tingrett for Northern District of California. Som dokumentet viste, hadde avdelingen siktet Rowland Marcus Andrade, en bosatt i Texas, for å ha gjennomført et initialt mynttilbud (ICO) for en falsk cryptocurrency.

Svindler investorer på høyden av kryptobommen

Som departementets dokument hevder, grunnla Andrade NAC Foundation, et kryptoselskap, og gjennomførte en ICO for en digital eiendel, kalt AML Bitcoin. Den mistenkte angivelig fortalte investorene at selskapets digitale eiendel til slutt ville bli konvertert til „faktisk AML Bitcoin.“

Innleveringen påpekte at NAC Foundation hadde hevdet i sin tavle at AML Bitcoin Era ville la den opprinnelige Bitcoin-eiendelen til å overholde føderale anti-hvitvasking (AML) og KYC-regler. Selskapet påpekte også angivelig eiendelens evne til å inkorporere „biometriske teknologier“, blant andre metoder, for å identifisere deltakere i aktivabaserte transaksjoner.

En pressemelding fra selskapet tilbake i 2018 promoterte også eiendelen som „verdens eneste patenterte digitale valuta med anti-hvitvasking, kunnskap-din-kunde, anti-terrorisme og tyveribestandige egenskaper.“

I følge en egen klage sendt inn av Securities and Exchange Commission (SEC), gjennomførte selskapet sin ICO i slutten av 2017 og begynnelsen av 2018. Det samlet inn 100 millioner dollar for å bidra til å utvikle eiendelen, med Andrade selv som samlet inn rundt 5,6 millioner dollar fra over 2000 investorer.

DOJ anklaget også Andrade og hans kolleger for å ha uttalt falske offentlige uttalelser for å woo investorer. Partene løgnte angivelig om eiendelens utviklingsnivå, opprettet falske „avslagskampanjer“, og indikerte til og med for investorer at de jobbet med regjeringen på å utvikle en AML og KYC-kompatibel digital eiendel.

Aggressiv kampanje for svindel

Partnerne gikk til og med så langt med å hevde at de hadde en annonse med National Football League. Som DOJs rapport forklarte:

„Andrade, NAC Foundation og hans medarbeidere hevdet at reklamen ville ha blitt sendt under Super Bowl hvis TV-nettverket som sendte Super Bowl og National Football League ikke hadde avvist reklamen som for kontroversiell.“

I sannhet hadde selskapet ikke engang midler til å kjøpe annonseplasser for Super Bowl. Så NFL hadde aldri sjansen til å se gjennom og avvise annonsen fordi stiftelsen ikke sendte inn en.

Bortsett fra den falske påstanden, hevdet NAC Foundation også å ha hatt møter med en valgt tjenestemann i California og Panama-regjeringen. Mens Andrade hadde deltatt på en diskusjonsdiskusjon med en valgt myndighet i California, har DOJ bekreftet at de aldri snakket om AML Bitcoin.

Bortsett fra Andrade, siktet SEC også Jack Abramoff, en berømt Washington DC innsider og lobbyist, for å promotere den digitale svindelen. Mens tiltalen fra DOJ omtalte en „medskjemaer“ med Andrade, omtalte SECs innlevering lobbyisten.

Abramoff har et utvidet rapark, etter å ha gjort fengsel for korrupsjon mellom 2006 og 2010. Han og Andrade står nå overfor en telling hver av hvitvasking og ledningsbedrageri. Begge tellinger har inntil 20 års dom.